Csapattörténet

Szakosztályunk története

A Pest megyei Veresegyház 16 ezres lélekszámú városában 2003-ban egy lelkes sportszerető pedagógus, Hegedűs Gabriella maga köré toborzott néhány sportolni vágyó gyermeket – köztük saját fiait is – azzal a szándékkal, hogy közösen kezdjenek triatlonozni. Az akkori körülmények még korántsem voltak ideálisnak nevezhetők a triatlonedzések lebonyolításához, de ez nem tántorította el a csapatot, akik a kezdeti időszakban a mintegy 20 km-re fekvő Kistarcsára jártak át úszni.

A Mézesvölgyi Általános Iskola uszodájának megnyitását követően már helyben zajlottak az úszóedzések is, így egyre többen csatlakoztak a csapathoz. A növekvő létszámú kis közösség 2007-ben jutott el oda, hogy megalakíthatta a Veresegyház Városi Sportkör triatlon szakosztályát Baranyó Csaba vezetésével.

Annak érdekében, hogy az egyre fejlődő veresegyházi triatlonsport anyagi lehetőségeit kiszélesítsük, 2008 decemberében létrehoztuk a Veresegyházi Triatlonsport Utánpótlásért Alapítványt.

2005 nyarán rendeztük meg első saját szervezésű versenyünket Veresegyházon, mely azóta minden évben, immár hagyományosan megrendezésre kerül. 2012-ben az eseményen nemcsak az utánpótlás korcsoportok jelentek meg, hanem a Rendőrségi Duatlon Országos Bajnokság döntője is a mi rendezvényünk keretein belül zajlott, így összesen 330 versenyzőt láthattunk vendégül. A szakosztály vezetését 2007 októberében Szegedi Attila vette át.

Napjainkra a szakosztály évről-évre nagyjából negyven utánpótlás korú versenyzővel foglalkozik, akikhez néhány lelkes szülő is rendszeresen csatlakozik, akik gyermekükkel együtt edzenek és versenyeznek.

 

Az edzéseket három kiváló edző, sportszakember irányítja: Hegedűs Gabriella, Csombor Zoltán és Szalma Róbert, akiknek munkáját az úszóedzéseken Szegedi Attila szakosztályvezető is segíti.

Az edzők és a csapat kitartó munkájával mára elértük, hogy a magyar triatlon sportágban a legjobb utánpótlás szakosztályok között tartják nyilván a Trimackókat. 2011 évben harmadikak voltunk a Mogyi SE és a Budapesti Villám SE mögött, megelőzve a triatlon fellegvárának számító TVK-Mali egyesületét. 2012 évben a Veresegyházi Trimackók lett a SportXXI. program év triatlon utánpótlás csapata.

Célkitűzéseink

Küldetésünk a sport szeretetére nevelés és a mindennapos mozgás rutinjának kialakítása már gyerekkorban. Hiszünk a sport – és különösen a triatlon – páratlan jellemformáló erejében, életre felkészítő, pótolhatatlan szerepében.

Ennek szellemében célunk

  • a Veresegyházon és a város környezetében élők számára lehetőséget biztosítani a triatlonsport kipróbálására,
  • az érdeklődők befogadó, elfogadó, egymást kölcsönösen megbecsülő közegben történő üdvözlése,
  • kidolgozott, komoly szakmai alapokon nyugvó edzésprogram megvalósítása,
  • rendszeres versenyzési lehetőség biztosítása a tagok részére,
  • továbblépés az utánpótlás nevelés területéről és lehetőség teremtése a serdülő- és ifi (illetve akár az ezeket követő) korosztályokban folytatandó edzésmunka és versenyzés mielőbbi megkezdésére,
  • városunk és támogatóink jó hírnevének öregbítése.

Mindezt összefoglalva célunk tehát egy közösség építése, melyhez élmény tartozni, küzdelmeiben és sikereiben részt vállalni – sportolóként vagy edzőként, szülőként vagy támogatóként egyaránt.